JEDDAH

3.26.2009

Beramah mesras dengan Kak Ema
Last weekend saya & family 1st time dapat jejalan ke Jeddah, sebelum bertolak tu sempatlah jugak joing tadarus kat rumah Kak Za.. dah kenyang makan kat umah Kak Za barulah bertolak. saya ingat jauh, lahaiii 2 1/2 jam je dah sampai..
Jeddah ni ala2 KL or JB la.. macam2 hypermarket ada, pakaian rakyat jelatanya pun dah moden, canggih & up to date gitukan.. aweks2 kat Jeddah dah pandai pakai abaya dengan lengan bercorak2, abaya bertutup pun sekerat jek, kiranya paras pinggangla, yang tak pakai tudung pun ramaiiii jugak, lakipompuan pun cam kurang batasannya gitukan.. suka ati depalah ek..kita ikut mana yang baik je dah la kan..

Lepas ronda2 kat Ikea, mak aiii lapooonye pewot ni!! dan kalau dah kat Jeddah tu kan apalah maknanya kalau tak layan perut kat Asian restaurant tu .. apa lagi kalau tak layan tom yam, nasi goreng, sup etc.. memmmmang shedapp!! cubalah..
Minggu tu juga pihak tabung haji kat Jeddah adakan jualan pasar malam + jualan stok dapur dari Malaysia kat bangunan Tabung Haji Jeddah.. dapatlah beli sikit untuk tambah2 stok kan., maklumlah tekak keMalaysian tu masih power gitu..tapi harga opkos 2@3 kali ganda dari Malaysia la kan.. alah dah terdesak buat2 tak nampak je lah pasal rege tu kan..

0 comments:

  © Free Blogger Templates Nightingale by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP