SUMMER HOLIDAY @ TAIF

5.02.2012







Yanbu sekarang ni in summer time.. paling tinggi takat ni 50++D.. bila keluar waktu siang lepas matahari membundarkan matanya rasa macam puteri lilinla pulakkk..econ pun macam takde makna dah..so time ni la kalau nak pi berehat kena pi ketanah tinggi, walaupun matahari terik tapi tetap rasa sejuk2 gitu..masih teringat lagi summer holiday kami ke ABHA tahun lepas dengan ketinggian (ikut GPS) 2859M dari aras laut.. time ni la nak tengok cuaca sejibun macam kat M'sia..berawan, mendung, hujan & menghijau..jakunnn kejapan maklumle kalau kat tempat biasa susah nak jumpa awan..emm seronoknya!! tapi sekali tu je kot pegi lepas ni test tempat2 lain pulak, yang penting bagi kami sekeluarga alang2 dah dok sini kenalah explore sikit kan, tu semua pengalaman..

Summer kali ni kami trip ke TAIF pulak.. 1 jam lebih dari Kota Mekah.. kali ni laluan paling tinggi kami jejaki ialah 2255M dari aras laut dengan jalan berbukit yang mempunyai 90bucu/lencongan..memandangkan saya takde bakat menulis so layan gambar je lah yek..hehe


0 comments:

  © Free Blogger Templates Nightingale by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP