YANBU INTERNATIONAL SCHOOL, SAUDI ARABIA

5.08.2012

 Sebelum test..confident nampak!!

 Alhamdulillah..syukur atas segala rezeki dan peluang yang telah Allah kurniakan terhadap keluarga ini terutama untuk anak-anak bertuah kami..hari ni 8 May 2012, selasa, pukul 9pagi, Damia ada appointmnet assessment test @ YIS..3 hari terakhir Ibumia dah mula debo-debo & mula buat rivision sampai dah tak tau nak bagi soalan apa kat Damia ni..harap sangat dia dapat jawab atau bagi respond yang baik..tau je lah, anak ibu yang sorang ni, adoyaiii pemalunya amat..walau pemalu tapi alhamdulilah bab sekolah diakui dia agak berani & independent..itu yang dikatakan setiap hamba Allah itu ada kekurangan & kelebihannya..

 Testing in progress..tak tenang ibu dibuatnya..

 Teruna sorang ni tak reti diam..

 Tak berjaya buka pintu..apo laei..mogokle..


Rasa debo da hilang, tapi datang pulak rasa lapo..hehe

Alhamdulillah, Damia lulus untuk KINDERGATEN placement test hari ni..tadika jeww, kalau grade lagi berpeluh dibuatnya..hehe

Summary about the Exam placement test setakat May 2012:
-Dokumen diperlukan untuk appoinment pertama:
  •  Copy passport muka depan & yang ada stamping visa
  •  Copi Iqamah pelajar & bapa
  •  Fees SR1,500 seorang (bayar masa nak ambil test pun boleh)
-Appointment ke 2(hari test):
  • 2pc gambar saiz passport. 
Sedikit clue untuk test KG (dari soalan2 Damia):
  • Alphabet
  • Numbering
  • Simple writing
  • Simple reading
  • Shape
  • Story about the picture's given(mia dapat gambar binatang duduk kat bulan..hehe)
  • Colour
  • Simple communication
Comment Ayah Mia:
Dalam banyak-banyak soalan tu, mia just terkedu tulis huruf z, no.20, read word 'the', cerita bergambar tak begitu bagus ..memandangkan dah lulus ibu pun tak tanya kenapa  & mengapa..hehe..apa pun sekarang ni dah lega & harapnya anak-anak sahabat yang bakal ambil test juga berjaya..Ameen..



0 comments:

  © Free Blogger Templates Nightingale by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP